Çıtır soğan halkası

Çıtır Soğan Halkasi nasil yapilir?

Soğan halkalarını önce unlu yumurta karışımına sonra galeta ununa bulayın. Kızgın yağ içinde arkalı önlü kızartın. Kızaran çıtır soğan halkaları kağıt havlu üzerine alın. Yağlarının süzülmesini sağlayın.

Evde soğan halkası nasıl yapılır kolay?

Kasenin içerisinde kalan un ve nişasta karışımına, soda, tuz ve karabiber ilave ederek güzelce, içerisinde tortu kalmayacak şekilde çırpın. Ayrı bir kaseye de galeta ununu koyun. Daha önceden un ve nişastaya buladığımız soğan halkalarını yeniden sodalı unlu karışıma bulayın. Ardından galeta ununa da bulayın.

Galete unlu soğan halkası nasıl yapılır?

Unu, nişastayı, mısır ununu ve tuzu bir kapta karıştırın ve üstüne sodayı ekleyip tekrar karıştırın. Başka bir kaba da galeta ununu dökün. Soğan halkalarını önce sodalı karışıma sonra galeta ununa tek hamlelerde bulayın (çok karıştırınca dağılıyor) ve kızgın yağın içine atın, kızartın.

Soğan halkası nasıl yapılır nefis yemekler?

Soğanları halka şeklinde kesip ayırıyoruz. Unu, galeta ununu ve yumurtayı ayrı kaplara bölüyoruz, tuzunu ilave ediyoruz. Soğanları önce yumurtaya sonra una, sonra tekrar yumurtaya en sonda galeta ununa bandırıyoruz. Tavamıza koyup kızartıyoruz, bu işlemi bitene kadar yapıyoruz, servis kabına alıp servis edebilirsiniz.

Çıtır karamelize soğan nasıl yapılır?

Karamelize Soğan Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Soğanları piyazlık ay şeklinde doğruyoruz.
  2. Tavaya sıvı yağı koyup ısıtıyoruz. …
  3. Üzerine şekeri ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. …
  4. Üzerine tuz ve karabiberi ekleyip karamel rengi olana kadar kavuruyoruz.
  5. Et yemeklerinin yanına köftenin tavuğun yanına koyarak servis yapabilirsiniz.

30-Oct-2017

Çıtır soğan parçaları nasıl yapılır?

Soğanları sütten parça parça çıkartıp bolca una bulayın. Tel süzgeç yardımıyla soğanların fazla ununu silkeyip bir tabakta biriktirin. Kızgın yağda altın sarısı oluncaya kadar kızartın. Ilık yada soğuduktan sonra servis yapın.

Soğan halkası nasıl yapılır galeta unsuz?

TARİFİNASIL YAPILIR ? : 2 adet soğanımızı halka şeklinde dilimliyoruz. Ayrı bir kapta maden suyu, yumurta, un, nişasta ve baharatlarımızı iyice karıştırıyoruz. Sonra soğanlarımızı içine ilave ediyoruz ve kızgın yağda arkalı önlü iyice kızartıyoruz. Soğan Halkası hazır.

About the Author

You may also like these